HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 2,5 dkg élesztő, 1 tojássárgája, 5 ek cukor, csipet só, 9 dkg puha vaj, 2,5 dl író ( vagy tej ), fél citrom reszelt héja, a szóráshoz jégcukor

tn cukroskifli1  

Elkészítés: A hozzávalókat dagasztógépbe tesszük, majd alaposan kidagasztjuk. A tésztát meleg helyen a duplájára kelesztjük. Lisztezett gyóródeszkára borítjuk, majd 2 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk. A lapot két hosszúkás csíkra vágjuk, a csíkokból pedig hegyesszögű háromszögeket vágunk. A kifliket felcsavarjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Nedves konyharuhával letakarva 20 percet pihentetjük, majd megkenjük íróval és megszórjuk a cukorral. 180°C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük. 

tn cukroskifli2