HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 50 dkg kenyérliszt, 2,5 dkg élesztő, 2 dl kefír, 1 dl víz, 2 kk só, 1 kk cukor, csipet őrölt bors, 1 csokor medvehagyma, 1 ek olaj

tn medvehagymazsomle2

Elkészítés: A medvehagymát apróra vágjuk. A hozzávalókat egy robotgépbe tesszük és rugalmas tésztává dagasztjuk. A tésztát konyharuhával letakarva a kétszeresére kelesztjük. A megkelt tésztából 12 darab zsömlét formálunk és sütőpapírral borított sütőlemezre helyezzük őket. Nedves konyharuhával letakarva 30 percig kelesztjük. A tetejüket megspricceljük vízzel és 180°C-ra előmelegített sütőben ropogósra sütjük.

tn medvehagymazsomle1 tn medvehagymazsomle3