HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 30 dkg héjában főtt krumpli, 45 dkg kenyérliszt, 3 dkg élesztő, 1/2 kk pirospaprika, csipet őrölt szerecsendió, 3 kk só, 1 kk cukor, 5 dkg vaj, 1 dl víz, 1 dl tej

tn burgonyaszsomle

Elkészítés: A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk majd kihűtjük. Krumplinyomón átpaszírozzuk. A többi hozzávalóval együtt dagasztógépbe tesszük és rugalmas tésztává dagasztjuk. A krumpli miatt a tészta lágy lesz. Konyharuhával letakarva a tésztát a duplájára kelesztjük. Óvatosan lisztezett felületre borítjuk, majd egyforma zsömléket formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre sorakoztatjuk, majd letakarva 20 percet pihentetjük. A tetejüket vízzel megspricceljük. 180°C-ra előmelegített gőzös sütőben pirosra sütjük.