HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 30 dkg kenyérliszt, 20 dkg finomliszt, 1 tojás, 3 dkg élesztő, 2 ek cukor, 1/2 tk só, 6 dkg olvasztott vaj, 2,2 dl tej, a szóráshoz szezámmag

tn hamburgerzsemle

Elkészítés:  A hozzávalókat dagasztógépbe tesszük, rugalmas tésztává dolgozzuk. Konyharuhával letakarjuk, majd addig kelesztjük amíg láthatóan megnagyobbodik. Ekkor a tésztát gyúródeszkára borítjuk, majd 8 részre osztjuk. Zsemléket formálunk belőle. Sütőpapírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk őket. Letakarva újra kelesztjük, amíg a duplájára nem nőnek. A tetejüket megkenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal. 180°C-ra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt pirosra sütjük. Ha a teteje hirtelen kezdene pirulni akkor alufóliával takarjuk le sütés közben.