HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 25 dkg sovány túró, 10 dkg tejszínes krémsajt, 1 csokor medvehagyma, 45 dkg kenyérliszt, 1 db tojás, 2 kk só, 1 kk cukor, 3 dkg élesztő, 1/2 dl olivaolaj, 1 dl tejföl, 1 dl víz

tn medvehagymastekercs2

Elkészítés: A medvehagymát megmossuk, apróra vágjuk. Összekeverjük a túrót a krémsajttal és a medvehagymával. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük. A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a tojás, az olajat, a tejfölt és a vizet. Az egészet rugalmas tésztává dagasztjuk. Konyharuhával letakarva a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát gyúródeszkára borítjuk, majd 1/2 cm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a túrós medvehagymás krémmel, majd feltekerjük. A tekercset 2 cm-es darabokra vágjuk és sütőpapírral bélet sütőlapra tesszük. 30 percet pihentetjük majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.

tn medvehagymastekercs1