HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 55 dkg kenyérliszt, 4 marék rukkola, 3 ek olivaolaj, 3 dkg élesztő, 2,8 dl víz, 2 kk só, 1 kk cukor, csipet őrölt feketebors, 2 ek tejföl, 10 dkg reszelt sajt

tn rukkolaszsemle2

Elkészítés: A rukkolát megmossuk, megszárítjuk majd apróra vágjuk. Az élesztőt elkeverjük a vízben, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk. Összekeverjük a lisztet a sóval, a rukkolával és az őrölt feketeborssal. Hozzáadjuk az olivaolajat és az élesztős vizet. Dagasztógépben rugalmas tésztát dagasztunk belőle. A tésztát meleg helyen a duplájára kelesztjük, majd gyúródeszkára borítjuk és 3 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a tejföllel, megszórjuk a sajttal és feltekerjük. A tekercset 10 egyforma darabra ( kb 6-7 cm ) vágjuk. A darabok közepét egy fakanál nyelével benyomjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. A tetejüket megspricceljük vízzel és 180°C-ra előmelegített (lehetőleg gőzös ) sütőben kb 30 perc alatt ropogósra sütjük.

tn rukkolaszsemle1