HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 40 dkg kenyérliszt, 2 dl víz, 2 ek olaj, 2 kk só, 1 kk cukor, 2 dkg élesztő, 1-1 ek aprított zöldfűszer (kakukkfű, rozmaring, bazsalikom, borsikafű )

tn kenyerrud2

Elkészítés: Az élesztőt feloldjuk a vízben. A liszthez hozzáadjuk a sót, a cukrot és a fűszereket, majd az olajat és az élesztős vizet. Rugalmas tésztává dagasztjuk. Konyharuhával letakarva a tésztát a duplájára kelesztjük. Lisztezett gyúródeszkára borítjuk és 8 részre osztjuk. A tésztadarabokból egyenként rudakat sodrunk, majd egy olajozott nyársra feltekerjük úgy hogy a tészta elejét és a végét a  már felcsavart tészta alá bújtatjuk. Így nem fog a nyársról letekeredni sütés közben. Parázs felelett vagy faszenes grillsütőn ropogósra sütjük.

tn kenyerrud1