HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 3 dkg margarin, 1 ek étolaj, 2kk só, 1 ek cukor, 2 dkg élesztő, 1 dl tej, szűk 2dl víz, reszelt sajt a szóráshoz

tn sajtosstangli7

Elkészítés: A tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a cukrot, felfuttatjuk. A lisztbe belekeverjük a sót, az olvasztott margarint, az olajat. Hozzáadjuk a vizet és az élesztős tejet is. Rugalmas tésztává dagasztjuk. Letakarva pihentetjük és a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát gyúrólapra borítjuk és 8 részre osztjuk. A tésztadarabokból kis cipókat farmázunk. A cipókat vékony ovális alakú lappá nyújtjuk, majd feltekerjük kiflikké. Hullámos sütőlemezre helyezzük őket. Letakarva újra kelesztjük, amíg láthatóan megnőnek. A tetejüket megkenjük vízzel és megszórjuk a reszelt sajttal. 180 °C-ra előmelegített gőzös sütőben kb 20 perc alatt ropogósra sütjük.

tn sajtosstangli1 tn sajtosstangli2 

tn sajtosstangli3 tn sajtosstangli4 

tn sajtosstangli5 tn sajtosstangli6 

 tn sajtosstangli8