HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 70 dkg finomliszt, 2 dl tej, 2,5 dl víz, 3,5 dkg élesztő, 1 kk cukor, 2 kk só, 2 ek olívaolaj

tn skotzsemle

Elkészítés: A hozzávalókat dagasztógépbe teszzük, az olaj kivételével. Elkezdjük a dagasztást. Amikor a tészta már majdnem összeállt, hozzáadjuk az olajat és addig folytatjuk a dagasztást amíg szép sima felületűvé és ruganyossá nem válik. Ekkor letakarjuk egy konyharuhával és a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát gyúródeszkára borítjuk és 24 tésztadarabot szakítunk le belőle, amiket zsemlévé formázunk. A zsemléket sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, jó távol egymástól. 30 percig kelesztjük, majd a tenyerünkkel kilapítjuk őket. Egy éles késsel 2-3 helyen átvágjuk a zsemle közepét. Vízzel megspricceljük, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük. Grillezett ételek kíváló kísérője lehet, de szendvicsalapként is megállja a helyét.