HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 46 dkg finomliszt, 14 dkg kukoricaliszt, 3 dl forró víz, 1 dl kefír, 1 ek olivaolaj, 3 dkg élesztő, 2 kk só, 1 kk cukor, tökmag, reszelt sajt

tn kukoricasbatyu8

Elkészítés: A kukoricalisztet leforrázzuk a vízzel és kihűtjük. A kihűlt masszába belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a többi hozzávalót és egy dagasztógép segítségével rugalmas tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát gyúródeszkára borítjuk és átgyúrjuk. Rövid ideig pihentetjük, majd kb 1 cm vastagságú hosszúkás téglalappá nyújtjuk. A téglalap felső 1/3-ad részét behajtjuk majd ráhajtjuk az alsó 1/3-ad részt is. A kapott tésztacsíkot megfordítjuk, hogy a hajtott tésztaszél alulra kerüljön. A csíkot egy késsel 8 részre vágjuk. A vágott széleknél a bucit összenyomkodjuk. Sütőpapírral borított sütőlemezre kis halmokban tökmagot szórunk. A magokra rátesszük a bucikat és lepermetezzük vízzel. A tetejüket megszórjuk reszelt sajttal. 180°C-ra előmelegített sütőben kb 30 perc alattt ropogósra sütjük a bucikat.

tn kukoricasbatyu1 tn kukoricasbatyu2 

tn kukoricasbatyu3 tn kukoricasbatyu4 

tn kukoricasbatyu5 tn kukoricasbatyu6

tn kukoricasbatyu7