HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 2 kk só, 1 kk cukor, 2 dkg élesztő, kb 4 dl tejszín ( 30 %-os)

tn tejszineszsemle

Elkészítés: Az élesztőt elkeverjük a tejszínnel. A liszteket kimérjük, hozzáadjuk a sót, és a cukrot. Ráöntjük az élesztős tejszínt és dagasztógép segítségével rugalmas tésztává gyúrjuk. Cipót formázunk belőle és konyharuhával letakarva a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát gyúródeszkára borítva átgyúrjuk. 12 egyenlő részre osztjuk. A tésztadarabokat egyenként finoman átgyúrjuk és zsemléket gömbölyítünk belőle. A zsemléket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 20 percet pihentetjük. Vízzel lepermetezzük és 200°C-ra előmelegített sütőben ropogósra sütjük.