HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 20 dkg kenyérliszt, 20 dkg finomliszt, 10 dkg teljes kiőrlésű liszt, 2 dkg élesztő, 1 ek cukor, 2 kk só, 1ek komlós korpa ( elhagyható ), 1 ek napraforgó olaj, 2 ek napraforgómag (tisztított), 3 dl víz, a tetejére 3 ek napraforgómag (tisztított)

Thumbnail image 

Elkészítés:  A hozzávalókat dagasztógépbe tesszük, és alaposan megdagasztjuk. Letakarva meleg helyen kelesztjük. A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, majd 12 részre osztjuk. A tésztadarabkákat meggömbölyítjük, majd sütőpapírral borított sütőlemezre helyezzük őket. Vízzel lekenjük a tetejüket és napraforgómaggal megszórjuk. 180°C-ra előmelegített sütőben 20- 25 perc alatt ropogósra sütjük.