HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 45dkg finomliszt, 1.5kk só, 1kk cukor, 1.5dkg élesztő, 1.5dl tej, 1.5dl víz

Thumbnail image  

Elkészítés: Az élesztőt keverjük el a langyos tejjel. A lisztet a sót, és a cukrot tegyük dagasztógépbe, majd egy kis mélyedést alakítsunk ki és ide öntsük az élesztős tejet, és hintsünk rá egy kis lisztet. 20-30 percig hagyjuk állni, amíg az élesztő el nem kezd dolgozni. Utána gyúrjuk össze, és adagoljuk hozzá a langyos vizet. A dagasztás után fedjük le és hagyjuk megkelni. A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, és 10 egyenlő részre osztjuk. A kis darabokból kerek zsemléket formálunk, és késsel egymást keresztező vágással bemetsszük a tetejüket. Sütőlapra helyezzük a zsemléket és kb. 30 percig pihentetjük őket. 230°C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.