HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 2 tojás sárgája, 4 tk cukor, 2,5 dkg élesztő, kb. 3 dl tej, 13 dkg vaj, kb. 10 ek porcukor

Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a tejben. A liszthez adjuk a  tojás sárgáját, a cukrot, és az élesztős tejet. Lágy tésztává dolgozzuk össze, majd megkelesztjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk, és két részre osztjuk, majd 2-3 mm vastagra nyújtjuk. A tésztát megkenjük a vajas cukorral, feltekerjük,és 5 cm vastag darabokra vágjuk. A darabokat vajjal kikent tűzálló tálba egymás mellé állítjuk. A tetejét porcukorral meghintjük, és előmelegített sütőben 180 °C-on pirosra sütjük.