HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 50 dkg kenyérliszt, 5 ek zabpehely, 2 dkg élesztő, 1 kk só, 1 kk cukor, 3,5 dl tej, 6 dkg margarin (vagy vaj), 3-3 ek lenmag, és szezámmag

tn harommagoszsomle 

Elkészítés: Az élesztőt feloldjuk a tejben. A hozzávalókat kimérjük és dagasztógépbe teszük. Ráöntjük az élesztős tejet és alaposan megdagasztjuk. A tésztát cipóvá formázzuk és letakarva meleg helyen megkelesztjük. A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, és 12 részre osztjuk. Zsömléket formálunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. A zsömlék tetejét megspricceljük vízzel majd előmelegített sütőben 200 °C-on 15-20 perc alatt pirosra sütjük. A zsömlék tetejére magokat is szórhatunk sütés előtt.