HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 40 dkg tönkölybúza-liszt, 10 dkg pehelymix (búza-,rozs-,kukorica-,zab-,árpa-, vegyesen), 3 dl víz, 1.5 kk só, 1 ek cukor, 2,5 dkg élesztő, 1/2 kk kenyérfűszer, a tetejére 6-8dkg pehelymix

tn pelyheszsomle

Elkészítés: A hozzávalókat dagasztógépbe tesszük, és alaposan megdagasztjuk. Letakarva meleg helyen kelesztjük. A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, és 12 egyenlő részre osztjuk. Kis zsömléket formálunk belőlük, vízzel lekenjük őket, és a pehelymixbe forgatjuk. Sütőpapírral borított sütőlemezre helyezzük őket, majd 10-15 percig pihentetjük. Előmelegített sütőben 190°C-on 15-20 perc alatt megsütjük.