HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 25 dkg rétesliszt, 20 dkg finomliszt, 2 dl kefir, kb 1.5 dl víz, 10 dkg reszelt sajt, 4 ek búzakorpa, 1 kk só, 1 kk cukor, 2.5 dkg élesztő, csipetnyi őrölt fehérbors

Thumbnail image 

Elkészítés: A hozzávalókat dagasztógépbe tesszük, és alaposan megdagasztjuk. Letakarva langyos helyen kelesztjük. A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, majd 12 egyenlő részre osztjuk. A tésztadarabokból zsömléket formálunk, és a tetejüket lekenjük vizes ecsettel. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, és 180°C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt ropogósra sütjük. A sütés közben, reszelt sajtot is szórhatunk a zsemlék tetejére.