HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 35dkg finomliszt, 20dkg főtt, áttört burgonya, 1kk cukor, 2.5dkg élesztő, 5dkg vaj, 2 tojássárgája, 0,5 dl langyos tej, a tetejére: 1 tojás, kömény, só


tn bajorperec2

Elkészítés: Az élesztőt langyos, cukros vízben megfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt dagasztógépbe tesszük. Alaposan megdagasztjuk, majd langyos helyen kelesztjük. A megkelt tésztát 12 részre osztjuk, és mindegyiket kisujjnyi vastagságúra sodorjuk, és pereccé formáljuk. A tetejüket felvert tojással lekenjük, és meghintjük köménnyel és sóval. Előmelegített sütőben 200°C-on 15-20 perc alatt megsütjük.

tn bajorperec3