HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: Tészta: 50 dkg liszt, 5 dkg olvasztott vaj, 3 ek cukor, 3 dl langyos tej, 2,5 dkg élesztő, 1 tojássárgája Töltelék: 25 dkg túró, 1 db tojás, 1/2 citrom reszelt héja,  5 dkg mazsola, 2-3 ek cukor (ízlés szerint)

tn turosbatyu

Elkészítés: A tejben feloldjuk az élesztőt. A lisztet, az élesztős tejet, a cukrot, a tojássárgáját és az olvasztott vajat dagasztógépbe helyezzük és alaposan megdagasztjuk. A tésztát langyos helyen letakarva a duplájára kelesztjük. A mazsolát langyos vízbe beáztatjuk. A túrót  villával összetörjük. Hozzáadjuk a citrom lereszelt héját, a mazsolát és a cukrot. A tojást egy villa segítségével felverjük, majd a túrós töltelékhez hozzákeverjük. A megkelt tésztát 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk. A kinyújtott tésztából 8x8 cm nagyságú négyzeteket vágunk ki, és ezek közepére egy kis túrót halmozunk, majd a négy sarkát középen összefogjuk. A batyukat sütőpapírra helyezzük, a tetejét megkenjük tejjel és 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.

tn turosbatyu1