HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2.5 dkg élesztő, 2 tk só, 1 tk cukor, 3 dl tej, 3 ek étolaj, 2 ek vagdalt petrezselyem, 2 ek vagdalt metélőhagyma, 1 ek vagdalt kapor, ízlés szerint őrölt fekete bors

  Thumbnail image  

Elkészítés: A hozzávalókat dagasztógépbe helyezzük és alaposan megdagasztjuk. A tésztát letakarva langyos helyen kelesztjük. A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk és 12 egyenlő részre osztjuk. Kis zsemlécskéket formálunk belőlük, és sütőlapra helyezzük őket. A tetejüket felvert tojással lekenjük és késsel finoman bevágjuk. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. 

Thumbnail image