Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 2.5 dkg élesztő, 2.5-3 dl langyos tej, 10 dkg vaj, 1kk só, 1kk cukor, a díszítéshez magok ízlés szerint (lenmag, tökmag, napraforgómag, szezámmag, köménymag, fenyőmag..... )
Elkészítés: A magok kivételével a hozzávalókat dagasztógépbe helyezzük, és alaposan összegyúrjuk őket. A tésztát langyos helyen kelesztjük, majd ismét finoman átgyúrjuk. 18-20 egyenlő részre osztjuk, és kis zsemlegolyókat formálunk belőle. A kis golyókból korongformát rakunk a sütőpapírral bélelt tepsire, majd a tetejét megszórjuk a magokkal ízlés szerint. 200 °C-ra előmelegített gőzös sütőben 10 percig, majd 180 °C-on további 15-20 perc alatt ropogósra sütjük. Díszítésre a magokon kívül használhatunk sajtot, durva szemű sót, vagy akár apróra vágott szalonna darabkákat is.