HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 8 dkg vaj, 1 dkg só, 1 dkg élesztő, 2 dl langyos tej, 1 tojás

  Thumbnail image 

Elkészítés: A hozzávalókat dagasztógépbe helyezzük , kivéve a tojás, és jó alaposan összedolgozzuk. A kapott tésztát hűtőbe tesszük kb. 1 órára. Lisztezett deszkán 1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd ujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk, 20-25 cm hosszúra sodorjuk. Perecet formálunk belőle és sütőlemezre helyezzük őket. Felvert tojással lekenjük. 30 percig pihentetjük, majd ismét lekenjük tojással. Megszórhatjuk köménymaggal, sajttal vagy lekenhetjük sós mázzal is. 180°C-ra előmelegített sütőben pirosra sütjük. Sós máz: 10 dkg lisztbe elkeverünk 4 dkg sót, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy éppen csak pépes legyen.

tn sosperec2