HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Facebook

Keresés

Share

Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 10 dkg margarin, 25 dkg túró, 2 dkg élesztő, 1 tojás,1 dl tejföl, 1 kk só, 1 kk cukor, 15 dkg reszelt sajt

túrós pogácsa

Elkészítés: A túrót áttörjük, a margarint összemorzsoljuk a liszztel. Hozzáadjuk a túrót és a többi hozzávalót. Rugalmas tésztává dagasztjuk. Megkelesztjük. A megkelt tésztát kinyújtjuk, megszórjuk reszelt sajttal, majd negyedbe hajtjuk. Letakarva fél órát pihentetjük, majd még kétszer hajtogatjuk. 2 cm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk. A pogácsákat a két kezünk között megsodorjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Felvert tojással megkenjük, sajtot teszünk a tetejére, majd 200°C-ra előmelegített sütőben pirosra sütjük.