HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Facebook

Keresés

Share

Hozzávalók: 20 dkg finomliszt, 15 dkg rétesliszt, 2 kk só, 1 kk cukor, 2 dkg élesztő, 3 ek olivaolaj, kb.2 dl víz

kenyérrudacska

Elkészítés: Szitáljuk össze a lisztet és a sót. Egy bögrében keverjük krémesre az élesztőt a vízzel, tegyük bele a cukrot. Öntsük a liszt közepébe, adjuk hozzá az olivaolajat és dagasszuk lágy tésztává. Borítsuk enyhén lisztezett deszkára, gyúrjuk át, majd nyújtsuk ki a tésztát fél cm vastag téglalappá. A felületét kenjük be olivaolajjal, fedjük be frissentartó fóliával, és 1 óra hosszat kelesszük. Amikor láthatóan megkelt,  a tetejét megszórjuk szezámmaggal, sajttal vagy apróra vágott bacon szalonnával és egy pizzavágó segítségével 1 cm-es rudakat vágunk belőle. Kiolajozott tepsibe fektetjük a csíkokat, majd 200°C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.