HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Facebook

Keresés

Share

Hozzávalók: 13 dkg kenyérliszt, 13 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 2 dkg élesztő, 1 tk cukor, 1 dl víz, 7 ek olívaolaj, 1,5 kk só, 3 ág rozmaring ( vagy 2 kk szárított rozmaring)

rozmaringos háromszög

Elkészítés: Az élesztőt belemorzsoljuk a vízbe, hozzáadjuk a cukrot és egy keveset a kimért lisztekből. Villával összekeverjük és 10 percig állni hagyjuk. A rozmaringágakról lecsipkedjük a leveleket és apróra vágjuk. Összekeverjük a maradék lisztet a sóval és a felaprított rozmaringgal. Hozzáadjuk az olívaolajat és az élesztős keveréket, majd kézzel eldolgozzuk. A tésztát letakarva addig kelesztjük amíg láthatóan megnő. Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, majd 2 mm vékony téglalappá nyújtjuk. Először 6X6 cm-es négyszögekre vágjuk, majd mindegyiket átlósan megfelezzük. A háromszögeket sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük. 180 °C-ra előmelegített ( lehetőleg hőlégkeverős ) sütőben 10 perc alatt ropogósra sütjük.

Önmagában is finom rágszálnivaló, de különféle mártásokkal is tálalhatjuk. Jól záródó fém dobozban sokáig friss marad ( ha marad ) :)))