HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Facebook

Keresés

Share

Hozzávalók: 10 dkg graham liszt, 10 dkg rétesliszt, 3 ek lenmag, 3 ek szezámmag, 3 ek napraforgómag, 1/2 kk őrölt kömény, 2 dkg élesztő, 1 kk só, 5 ek olivaolaj, 1 dl víz

magos párnácska

Elkészítés: A vízben feloldjuk az élesztőt. A liszteket és a magokat összekeverjük egy tálban. A liszt közepébe mélyedést csinálunk, beleöntjük az élesztős vizet. Villával kissé elkeverjük, majd 10 percet állni hagyjuk. Hozzáadjuk a sót és az olajat, majd kemény tésztává gyúrjuk. Ha nem akar összeállni 1-2 ek vizet adjunk hozzá. A tésztát gyúródeszkára tesszük és vékonyra nyújtjuk, majd áthúzzuk egy sütőpapírra és tovább nyújtjuk, amilyen vékonyra tudjuk. Egy pizzavágóval apró kockákra vágjuk. A sütőpapírt áthúzzuk egy tepsire és 200°C-ra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt ropogósra sütjük. A kis kockák ha sülés közben összeregadnának, széttördeljük. Önmagában is finom rágcsálnivaló, de salátával is kitűnő.

magos párnácska