HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Facebook

Keresés

Share

Hozzávalók: 1 kg finomliszt, 1 tojás +1 sárgája, 3 kk só, késhegynyi őrőlt bors, 3 dl tejföl, 1 dl tej, 35 dkg margarin, 7 dkg élesztő, 1 kk cukor, 1 kis fej káposzta

káposztás pogácsa

 Elkészítés: A káposztát apróra vágjuk és besózzuk. A levét kinyomkodjuk és kevés zsiradékon megpirítjuk majd kihűtjük. Az 1 dl tejben feloldjuk az élesztőt, a lisztbe elkeverjük a sót a cukrot és a borsot, belemorzsoljuk a margarint. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojást és az élesztős tejet. Rugalmas tésztává dolgozzuk össze. Konyharuhával letakarva a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát gyúródeszkára borítjuk, majd lazán kinyújtjuk. Megkenjük a káposzta 1/3 részével és összehajtjuk. Fél órát pihentetjük. Ezt a műveletet megismételjük még kétszer. A hajtogatott tésztát kb 2 cm vastagságúra nyújtjuk, a tetejét berácsozzuk és pogácsákat szaggatunk belőle.A maradék tojásfehérjével megkenjük és 170°C-ra előmelegített sütőben pirosra sütjük.

káposztás pogácsa   káposztás pogácsa

káposztás pogácsa káposztás pogácsa 

káposztás pogácsa