HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Facebook

Keresés

Share

Hozzávalók: 35 dkg kenyérliszt, 2 dkg élesztő, 1 dl tej, 1/2 dl olivaolaj, 1 dl víz, 1 kk cukor, 2 kk só, késhegynyi őrölt feketebors, 2 csokor medvehagyma, 2 ek tejföl

medvehagymás rúd

Elkészítés: A tejben feloldjuk  az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a cukrot, a sót, a borsot, az apróra vágott medvehagymát. Elkeverjük. Hozzáadjuk az olivaolajat, a vizet és az élesztős tejet is, majd rugalmas tésztává dagasztjuk. Letakarva addig kelesztjük, míg láthatóan megnő a tészta. Ekkor lisztezett gyúrólapra borítjuk. 2-3 mm vastagságú téglalappá  nyújtjuk. A tésztát megkenjük tejföllel, majd hosszában félbehajtjuk. Egy pizzavágó segítségével 1-1,5 cm vastag csíkokra vágjuk. A csíkokat néhányszor megtekerjük és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Negyed órát pihentetjük. Vízzel alaposan megpermetezzük, majd 200°C-ra előmelegített sütőben ( lehetőleg hőlégkeverésen) 18-20 perc alatt ropogósra sütjük.

medvehagymás rúd medvehagymás rúd