HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Facebook

Keresés

Share

Hozzávalók: 25 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 tojás, csipet só, 1/2 tk sütőpor, 40 dkg finomliszt, 5 dkg kukoricaliszt ( helyettesíthető finomliszttel ), 2 kk őrölt gyömbér, 15 dkg étcsokoládé, 15 dkg fehér csokoládé

 tn csokisbaranykeksz

Elkészítés: Kimérjük a liszteket, hozzáadjuk a sót, a gyömbért és a sütőport. A vajat habosra keverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a tojást és tovább habosítjuk. Ezután apránként hozzákeverjük a száraz hozzávalókat. Ha a tésztánk összeállt, fóliába csomagoljuk és 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. A hűtés után a tésztát átgyúrjuk, majd 3 mm vastagságúra kinyújtjuk. A kekszeket bárány alakú kiszúróval szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 180 °C-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt világos színűre sütjük. A csokoládék felét sajtreszelőn lereszeljük, ebből készül a bárányok bundája. A maradékot kis edénykékben vízgőz felett külön-külön megolvasztjuk. A kihűlt kekszeket bekenjük az olvasztott csokoládéval és beleforgatjuk a reszelt csokoládéba. Az olvasztott csoki ne legyen túl meleg, mert könnyem megolvaszja a reszelt csokoládét is.